Skip to content

طرز تهیه حریره بادام مقوی و خوشمزه مناسب کودکان و بزرگسالان

طرز تهیه حریره بادام مقوی و خوشمزه
۲ دقیقه
۱ نفر
۵۷۵ کالری

حریره بادام سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و از جمله غذاهای بسیار مقوی برای کودکان و سالمندان بشمار می‌رود. معمولاً نوزادان پس از ۶ ماهگی که امکان مصرف غذای کمکی را دارند تهیه حریره بادام انتخاب بسیار مناسبی است. این غذا سرشار از ویتامین E، کلسیم، پتاسیم، آهن، منگنز و ... بوده و در رشد و استحکام استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار موثر خواهد بود. مصرف حریره بادام باعث قوی شدن کودک می‌گردد و انرژی بدن را بالا می‌برد و به افزایش وزن کودک نیز کمک می‌کند. این غذا دارای طبع گرمی است و بسیار زود هضم می‌شود. حریره بادام به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود و از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به فرنی آرد و برنج است.

مواد لازم برای تهیه حریره بادام مقوی و خوشمزه:

  • ۱. بادام: ۶ عدد
  • ۲. شیر: ۱/۲ پیمانه
  • ۳. آرد برنج: ۲ قاشق غذاخوری
  • ۴. شکر: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه حریره بادام مقوی و خوشمزه:

  • ۱. آماده سازی بادام‌ها:

    برای تهیه حریره بادام مقوی ابتدا لازم است پوست بادام‌ها را جدا کنیم. اگر بادام‌ها تازه است که براحتی میتوانید پوست آنها را جدا کنید در غیر اینصورت می‌توانید بادام‌ها را به مدت ۲ الی ۳ ساعت در آبجوش قرار دهید تا پوست بادام‌ها نرم و قابل جداسازی شود و یا میتوانید بادام‌ها را در آب جوش ریخته و پس از گذشت ۱ دقیقه آبکش کرده و داخل ظرف آب سرد قرار دهید. شک حرارتی وارده به بادام باعث می‌شود تا پوست آن براحتی قابل جداسازی باشد.

  • ۲. مخلوط کردن شیر و بادام :

    این مرحله بادام‌های پوست گرفته شده را بصورت ریز رنده کرده و در شیر بریزید. مخلو شیر و بادام را روی حرارت قرار داده تا بجوش بیاید.

  • ۳. اضافه کردن آرد به دیگر مواد:

    به جهت جلوگیری از گلوله شدن آرد لازم است بصورت مجزا آرد برنج و شکر را در یک ظرف مخلوط کرده و مقداری از شیر بجوش آمده را به آن اضافه نمایید. مخلوط را بخوبی هم بزنید تا کاملاً یکدست شود. حال میتوانید مخلوط را به ظرف حاوی شیر اضافه نمایید. تمام مواد را بخوبی با چنگال هم بزنید تا کاملاً یکدست شود و بصورت گلوله‌ای باقی نماند.

  • ۴. عبور دادن مواد از صافی :

    مواد را بصورت مداوم مخلوط کرده تا به غلظت مناسب برسد و پس از آن که حریره به قوام مناسب رسید میتوانید بصورت داغ از صافی عبور دهید تا کاملاً یکدست شود و کودکان براحتی بتوانند میل کنند.

انواع حریره بادام

حریره بادام دارای روش پخت یکسانی است اما برای تغییر عطر و طعم آن میتوان از دیگر مواد نیز مانند بادام با شیر و کنجد، شیر و روغن زیتون، نشاسته، بادام و پسته، دارچین و موارد دیگر استفاده کرد. این نکته را در نظر بگیرید که ممکن است برخی از آنها مناسب غذای کودک نباشد و معمولاً برای سنین بزرگسال سرو می‌شود.

نکات لازم زمان پخت حریره بادام

زمان پخت حریره بادام برای کودکان بهتر است از شیر پاستوریزه استفاده نکنید زیرا ممکن است نسب به شیر گاو حساسیت نشان دهید.

مدت زمان نگهداری حریره دو روز است. می‌توانید پس از تهیه حریره زمان دهید تا خنک شود و سپس در ظرف در بسته و داخل یخچال نگهداری کنید.

در صورتی که کودک دچار رفلکس معده است و شیرخشک مخصوصی مصرف می‌کند میتوانید از همان شیرخشک برای تهیه حریره استفاده نمایید.

این غذا معمولاً یکی از غذاهای مقوی بخصوص زمان سرماخوردگی کودکان محسوب می‌شود.

زمان پخت حریره دقت کنید تا دائما آن را هم بزنید، زیرا به سرعت دچار سوختگی خواهد شد.

روغن زیتون در حریره بسیار به رشد کودکان کمک کرده و باعث افزایش کالری غذا خواهد شد. بهتر است روغن را در معرض حرارت قرار ندهید و در پایان پخت اضافه نمایید.

کلسیم و فسفر فراوان موجود در شیر حریره بادام تاثیر بسیار مطلوبی در استحکام و رشد استخوان کودک می‌گذارد.

حتماً از بادام شیرین که بو داده نیست برای تهیه حریره بادام استفاده نمایید.

قوام حریره باید نرم باشد. در صورتی که در طول پخت حریره سفت شد مقداری شیر اضافه کرده تا روان و لطیف شود.

می‌توانید در پایان پخت مقداری خلال پسته نیز به حریره اضافه کرده تا حریره سبز و خوشرنگ شود.

اگر حریره را برای بزرگسالان تهیه می‌کنید بهتر است یک چوب دارچین را داخل شیر بیاندازید تا حریره عطر فوق العاده ای داشته باشد.

دال عدس- طرز تهیه دال عدس مقوی به روش جنوبی

دال عدس یکی از غذاهای سنتی و اصیل جنوبی است که طعم بسیار دلچسبی دارد. دال عدس همان عدس‌های قرمز ...

خواص حریره بادام

مصرف حریره بادام چه برای کودکان و چه بزرگسالان بسیار مفید خواهد بود و دارای خواص فوق العاده‌ایست که در ادامه با برخی از آنها آشنا خواهید شد.

درمان سرماخوردگی: وجود شیر و بادام باعث شده تا این غذا بسیار مقوی محسوب شود و زمان مصرف خشکی مجاری تنفسی را کاهش داده و به بهبود سرفه‌های خشک و نرم شدن گلو کمک ‌کند.

جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی: بادام سرشار از منیزیم است و بدلیل کلسترول کم باعث کاهش فشارخون می‌شود و از ابتلا به بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

تقویت استخوان: وجود کلسیم در شیر باعث تقویت و بازسازی استخوان‌ها می‌گردد.

جلوگیری از پرخوری: حریره بادام منبع غنی از فیبر و پروتئین است و همین عامل باعث می‌شود تا در مدت زمان طولانی احساس سیری کنید. اگر معمولاً پس از مصرف صبحانه احساس گرسنگی می‌کنید بهتر است از حریره بادام در وعده صبحانه خود استفاده کنید.

ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم بادام طبیعی

انرژی (کالری): ۵۷۵ کیلو کالری

کربوهیدارت: ۲۱/۶۷ گرم

پروتئین: ۲۱/۲۲ گرم

چربی: ۴۹/۴۲ گرم

آب: ۴/۷۰ گرم

فیبر: ۱۲/۲۰ گرم

قند: ۳/۸۹ گرم

کلسیم: ۲۶۴ میلی گرم

آهن: ۳/۷۲ میلی گرم

فسفر: ۴۸۴ میلی گرم

امتیاز ۵ از ۵، تعداد امتیازات ۲.